Ikstar

Ghid de supraviețuire

Polimiozita

Polimiozita este o boală inflamatorie a mușchilor, de cauză autoimună care determină scăderea forței musculare. Boala afectează musculatura striată și țesutul conjunctiv aferent.
Polimiozita poate să apară în cadrul unei alte boli sistemice inflamatorii sau poate să fie de sine stătătoare. Este foarte des întâlnită la persoane care suferă de alte boli autoimune și boli inflamatorii cronice. Poate să afecteze orice mușchi și este invalidantă de cele mai multe ori în fazele acute.

Simptome

Durerea este simptomul predominant al bolii. Mușchiul afectat prezintă durere, sensibilitate la atingere, parestezii. Simptomul principal al polimiozitei, este slăbiciunea musculară care apare progresiv. Atrofia musculară este uneroi prezentă, deoarece musculatura afectată nu este folosită, iar dacă boala este cronică, acest lucru duce la modificări de formă și structură ale musculaturii. Polimiozita afectează în general mușchii mari – cei din zona coapselor, umerilor, șoldului – fapt care-i face pe pacienți să acuze imposibilitatea efectuării anumitor mișcări. Oboseala musculară se instalează treptat, gradele fiind diverse. Dacă rămâne netratată, poate duce la imposibilitatea folosirii unei grupe musculare.
Alte simptome ale polimiozitei sunt:

  • slăbiciune musculară progresivă
  • dificultăți la înghițire
  • dificultăți în vorbire
  • slăbiciune generală
  • scurtarea respirației

Cauze

Cauza apariției polimiozitei, este necunoscută. Cel mai des, cauza apariției polimiozitei este o afecțiune autoimună. Acest lucru înseamnă că corpul uman, fabrică anticorpi care atacă structurile proprii și duc la afectarea musculaturii.

Boli asociate cu Polimiozita

Foarte des, polimiozita este asociată cu alte boli autoimune după cum urmează:

Diagnosticare

Diagnosticarea Polimiozitei se face în urma examenului clinic și al testelor de laborator: Rezonanță Magnetică, biopsie musculară și teste de sînge.

Tratament

Tratamentul polimiozitei are ca scop înlaturarea simptomelor bolii, cu creșterea calității vieții și revenirea la o stare de normalitate care să permită o viațî normală.

 

Linkuri utile

http://www.tratament-dureri.ro/boli/boli-reumatologice/polimiozita.php

http://www.terapiamedicala.ro/polimiozita-si-dermatomiozita

http://www.synevo.ro/profil-miozita/

http://www.mediculmeu.com/boli-si-tratamente/dermatologie/polimiozita-si-dermatomiozita.php

 

Add comment


Security code
Refresh